Otvara se produženi boravak u Područnoj školi u Gornjem Desincu

Nakon što je prošle godine u potpunosti uređeno i modernizirano, područno odjeljenje Osnovne škole Ljubo Babić u Gornjem Desincu sada će dobiti i produženi boravak. Time Jastrebarsko nastavlja s ulaganjima u školstvo i dizanjem standarda u obrazovanju, dok će se sredstva za plaću učiteljice koja će brinuti o grupi te nove povećane satnice spremačice i kuharice osigurati iz proračuna Grada. Novu uslugu u školi će za sada koristiti 13 učenika prvog i drugog razreda.

– Produženi boravak je izuzetno kvalitetan projekt i nije ni čudo da za isti postoji veliki interes djece i roditelja. Upravo su nas te činjenice potaknule da razmotrimo mogućnost otvaranja novog produženog boravka i to u sklopu škole u Gornjem Desincu, kao jednom od najvećih područnih odjeljenja, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Na području Jastrebarskog postoji još jedan produženi boravak, koji je s radom krenuo 2009. godine i to u Područnoj školi Cvetković. Model se pokazao i više nego uspješan, a zbog kvalitete i pristupačnosti svake godine izaziva sve veći interes u roditelja te ga tako danas čine čak tri grupe s 48 učenika i tri učiteljice.