Otkriven i drugi diler koji je na plantaži uzgajao marihuanu

Uhićen je 47-godišnjak

Ilustracija/PU zagrebačka

Nastavkom istrage istarska policija dočepala se i drugog osumnjičenog da je uz još jednoga, koji je ranije uhićen, tijekom ljeta kod Pazina na plantaži uzgajao marihuanu te je potom pripremao za dilanje.

Sve je to uslijedilo u nastavku kriminalističkog istraživanja koje je pokrenuto nakon što su policajci iz Odjela kriminaliteta droga u srpnju na zemljištu kod Pazina pronašli nasade indijske konoplje, gdje su dočekali i uhitili 24-godišnjaka. Tamo je došao Fordom na koji je postavio pulske registracijske pločice, za koje je utvrđeno da pripadaju drugom vozilu. Namjeravao se pobrinuti za biljke koje je posadio, a policajci su tada pronašli 70 stabljika konoplje spremne za uzgoj marihuane, koju je želio dalje preprodavati.

Nastavkom istrage, uhićen je i 47-godišnjak za kojega je utvrđeno da je sa spomenutim 24-godišnjakom na spomenutom zemljištu posadio spomenutu konoplju, a sve kako bi marihuanu mogao dalje neovlašteno prodavati. Kao i njegov partner, osumnjičen je da je krivotvorio ispravu time što je pulske registracijske pločice, koje pripadaju Seatu, postavio na drugo vozilo.

Utvrđeno je i da je, također s 24-godišnjakom, krajem svibnja iz djelomično ograđenog skladišta građevinskog materijala i opreme na području Trviža ukrao akumulatore i oko 1500 litara goriva, čime je vlasnika obrta oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.