Osnovana nova politička stranka “Stjepan Kožić- nezavisna lista”

Politička karta Zagrebačke županije bogatija je za još jednu političku opciju. Ono o čemu se već duže vrijeme šuškalo, jučer je dobilo i konačnu potvrdu. Stjepan Kožić, koji je još u ožujku iskazao nezadovoljstvo politikom Kreše Beljaka podnijevši ostavku na mjesto potpredsjednika ne kandidiravši se novi mandat na čelu HSS-a Zagrebačke županije.

Zajedno s istomišljenicima koji se također ne slažu s politikom koju provodi Krešo Beljak, odlučili su osnovati novu političku stranku „Stjepan Kožić- nezavisna lista“, čija je osnivačka Skupština održana jučer u Rakovcu. 283 člana jednoglasno su za predsjednika izabrala Stjepana Kožića koji je istaknuo kako ima odgovornost prema stanovnicima Zagrebačke županije koji su mu ukazali povjerenje u pet mandata za redom.

-Izašao sam iz HSS-a, jer je ta stranka izgubila svoju vjerodostojnost otkako je na čelu Krešimir Beljak. Ukrali su nam HSS i stoga smo osnovali novu stranku. Osvojio sam pet mandata kao župan Zagrebačke županije i osjećam odgovornost prema biračima koji mi vjeruju. Birače ne smijem iznevjeriti. Mnoge od vas birali su naši stanovnici na gradskim, općinskim ili drugim razinama. Upravo zbog toga svi mi imamo odgovornost prema njima i to nikada ne smijemo zaboraviti. Novom strankom stvaramo temelje nove političke orijentacija ne samo za Zagrebačku županiju nego i za čitavu Hrvatsku- kazao je Stjepan Kožić.

Za tajnika je izabran Branko Herček, dok su za potpredsjednike „Stjepan Kožić- nezavisna lista“ izabrani dosadašnja HSS-ova načelnica Općine Pušća Anđela Cirkveni, Vlado Horina, Boris Klemenić i Ivan Remenar.