‘Osjećajte se k’o doma’ premijerno u srijedu u Teatru Exit

Teatar Puna kuća kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 28. listopada, u Teatru Exit, monokomediju 'Osjećajte se k'o doma' prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića, koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj i mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno – neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Svoja iskustva priča strankinja koja u Hrvatsku dolazi kao turistkinja, a onda odlučuje ovdje i ostati živjeti. Prenosi svoja iskustva od prvog dolaska do trenutka kada je odlučila odabrati Hrvatsku kao svoj dom, ispreplićući frustrirajuće i apsurdne situacije s lijepim momentima koje ovdje doživljava. Igra ju Svetlana Patafta.

Osim na hrvatskom, predstava će biti izvođena i na engleskom jeziku, te u skladu s epidemiološkim mjerama koje su u određenom trenutku na snazi.

Nastala je u organizaciji i produkciji Teatra Puna kuća, a premijera će biti u Teatru Exit.

Vanja Jovanović je diplomirani glumac-lutkar i nekadašnji član glumačkog ansambla GKL Rijeka. Iza sebe ima već nekoliko samostalnih režija, a na početku ove kazališne sezone bio je asistent režije predstave “Višnjik” u koprodukciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle i Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. Upravo završava MA studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je nedavno izvedena njegova diplomska predstava iz režije, “Proba Pirandella”