OŠ Milke Trnine dio eksperimentalnog projekta “Škola za život”

Osnovna škola Milke Trnine odabrana je za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme koja kreće od jeseni, kroz eksperimentalni program “Škola za život” Ministarstva obrazovanja. Tim povodom danas su se susreli načelnik Općine Križ Marko Magdić i ravnatelj škole Zlatko Hasan, kako bi izrazili svoje zadovoljstvo ovim uspjehom.

Škole koje su ušle u eksperimentalni program dobit će nove nastavne materijale te će se omogućiti stručno osposobljavanje nastavnika i opremanje škola i kabineta. Upravo je to bio jedan od glavnih razloga zbog kojih se, ističe ravnatelj Hasan, škola prijavila za sudjelovanje u ovom projektu.

Općina Križ tijekom godine pomaže Osnovnoj školi kroz sufinanciranje prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja, podmirenjem troškova školske sportske dvorane koju koriste brojni sportski klubovi, ali i kupnjom razne školske opreme. Načelnik Marko Magdić istaknuo je da posebno raduje i to što će Zagrebačka županija sufinancirati nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola u idućoj školskoj godini i to po modelu sufinanciranja 60 posto vrijednosti, dok bi ostalih 40 posto sufinancirali gradovi i općine, za što je Općina Križ osigurala sredstva u svome proračunu.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija