OPG NOVAK-GRGEC: Mušterije nam se uvijek zadovoljne vraćaju

Među 160 izlagača ovogodišnje Bučijade bio je i OPG Marko Novak-Grgec iz Struge Nartske

Ovogodišnja Bučijada, koja je doživjela 18. izdanje srušila je sve rekorde. Više desetak tisuća posjetitelja, dobra gastronomska ponuda i zabava za cijelu obitelj obilježili su najveću turističko-gastronomsku manifestaciju u Zagrebačkoj županiji, koja je ove godine okupila više od 160 izlagača. Među izlagačima po prvi je puta bio OPG Marko Novak-Grgec iz Struge Nartske.

-Izložili smo bučino ulje, bučine koštice, namaz od bučinih koštica, kao i prigodne poklon pakete- kazao nam je Marko Novak-Grgec, čiji se OPG proizvodnjom ulja bavi već osam godina.

-Pod bučama imamo sedam hektara. Ovogodišnju sezonu uspješno smo priveli kraju i pripremili se za manifestaciju- ističe Marko, kojem je kao i većini poljoprivrednika suša zadavala najviše problema tijekom ljetnih mjeseci.

-Sezona je bila dosta zahtjevna, no uspjeli smo sve odraditi. Supruga je ta koja najviše pomaže, kao i roditelji i djeca. Borimo se svi pomalo. Situacija je neizvjesna, tako da mi je teško nešto prognozirati, jer troškovi su nam sve veći, dok je cijena finalnog proizvoda skoro pa ista- govori nam Marko Novak-Grgec, čiji OPG najvećim dijelom svoje proizvode prodaje na kućnom pragu.

-Mušterije nam se uvijek zadovoljne vraćaju. Trudimo se da tako i ostane- zaključio je razgovor nositelj OPG-a Novak-Grgec, čije je ulje na ovogodišnjem natjecanju u Varaždinu osvojilo srebrnu medalju.