Općinski proračun Marije Gorice realizira se prema planu

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Gorica prije ljetne stanke potvrdila je da se Proračun Općine Marija Gorica za ovu godinu realizira prema planu, a to je pretpostavka da će i njegova realizacija na kraju godine biti prema planu. Prema planu idu i projekti koje su si čelnici općine pred sebe postavili početkom godine. Jedan od većih, asfaltiranje prometnice koja povezuje Mariju Goricu i Mariju Magdalenu, je pri kraju.

-Radi se na vodovodu u Bijeloj Gorici, putem natječaja smo osigurali sredstva za energetsku obnovu društvenog doma u Kraju Donjem, krećemo u projekt sportskog centra, goričkog trga…- nabrajala je projekte načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Žagmeštar nije krio nezadovoljstvo nekim malim komunalnim akcijama na području općine. Smeta mu što se neki banalni prekopi, održavanje šljunčanih putova ili pak uređenje groblja ne provode kvalitetnije, jer to su stvari koje mještani najviše zamjećuju. Stoga je najavljena mogućnost da upravljanje grobljima u Mariji Gorici i Svetom Križu preuzme Zaprešić d.o.o., a prema njima će ići i zamolba za češćim obilascima zelenih otoka koji su postali prava divlja odlagališta.

-Žao nam je da su ljudi toliko zločesti, a na legalnim odlagalištima sve se može ostaviti bez plaćanja. Kamere koje su postavili u nekim općinama pokazale su se neučinkovite, pa nama ostaje jedino zaposliti ljude da sjede na zelenim otocima 24 sata i prate što se događa- razočarana je bila načelnica Jančić.