Općina Stupnik za poljoprivredne potpore izdvaja 330 tisuća kuna

Potpore su osigurane za sjetvu kukuruza i pšeničnih kultura, premiju osiguranja traktora, umjetno osjemenjivanje krava plotkinja i krmača, uzgoj rasplodne stoke, konzultantske usluge, naknadu štete za elementarnu nepogodu, pčelarstvo te za povrtlarsku djelatnost

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća, donijeta je odluka o potporama u poljoprivredi na području općine. Za tu namjenu Općina je u svome proračunu osigurala 330 tisuća kuna, a takvu je odluku podržalo 12 vijećnika, dok je jedan bio suzdržan.

Između ostaloga potpore su osigurane za sjetvu kukuruza i pšeničnih kultura, premiju osiguranja traktora, umjetno osjemenjivanje krava plotkinja i krmača, uzgoj rasplodne stoke, konzultantske usluge, naknadu štete za elementarnu nepogodu, pčelarstvo te za povrtlarsku djelatnost.

-Potpore pokrivaju jako široki program, među kojima su i tri nove mjere koje smo uveli lani; pčelarstvo, potporu za povrtlarsku djelatnost i sufinanciranje sjetve žitarica. Godišnje je povećanje za 100-tinjak tisuća kuna- rekao je načelnik Bruno Perković, istaknuvši kako interes poljoprivrednika postoji.

-Ljudi se prijavljuju, i to je dobro. Nadamo se kako će se povećati ove mjere za subvenciju na prijave na EU fondove, jer prema najavama LAG-a Sava za poljoprivrednike bi trebalo biti nekih novih programa. Inače, na zadnjem natječaju LAG-a Sava jedan naš poljoprivrednik je dobio 15 tisuća Eura. To je velika stvar, jer mi imamo male OPG-ove i njima su ta sredstva stvarno velika- otkrio nam je načelnik Perković.