Općina Rugvica digitalizira izdavanje propusnica

Izdavanje propusnica izazvalo je dosta komešanja među stanovništvom Hrvatske. Na pozive nije ostala imuna niti naša redakcija. Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite određeno je kako propusnice za napuštanje mjesta prebivališta izdaju poslodavci, liječnici te gradski i općinski Stožeri civilne zaštite.

Pregledavajući na koji način se izdavanje propusnica regulira u pojedinim gradovima i općinama Zagrebačke županije naišli smo na zanimljiv podatak na općinskim stranicama Općine Rugvice, naime tamošnji je Stožer odlučio digitalizirati izdavanje propusnica za što je otvorena i zasebna mail adresa. Tako svi Rugvičani kojima je zaista potrebna propusnica istu mogu zatražiti na mail; [email protected]

Odgovor na svaki postavljeni upit bit će realiziran najkasnije sljedeći dan putem e-maila. Samo u iznimnim situacijama moguće je nazvati na 01/2764-215 i dogovoriti dolazak po propusnicu, koja će se u tom slučaju izdati i predati na ulazu ili ispred zgrade Općine. Takve propusnice će se izdavati od ponedjeljka do petka u vremenu od 9,00 do 14,00 sati za sljedeći dan, iznimno isti dan. Također, propusnice za odlazak u kupovinu hrane i osnovnih potrepština, hrane za kućne ljubimce, a koje nisu na području Općine Rugvica izdavat će se maksimalno jednom tjedno po jednom članu obiteljskog domaćinstva na maksimalno 3 sata.

Nakon svega viđenog nije nam preostalo ništa drugo nego da kontaktiramo načelnika da nam pojasni ovu odluku.

-Na tragu suzbijanja koronavirusa, a kako bismo što više smanjili kontakte odlučili smo se na ovaj korak. Mislim kako je to dobra odluka. Ovom prilikom još jednom apeliram na sve mještane da ostanu doma i samo u najvećoj potrebi koriste propusnice- kazao je načelnik Općine Mato Čičak.

Načelnik Stožera civilne zaštite Nenad Jakšić također pozdravlja ovu odluku, koja je jedinstvena na našem području.

-Svakim odlaskom iz svog doma, stavljate se u situaciju da se zarazite korona virusom. Upravo zbog toga odlučili smo se na ovo. No, više od svega ja svojim mještanima poručujem da ostanu doma, da budu odgovorni te da brinu o svom i zdravlju svojih bližnjih- zaključio je Jakšić.