Općinsko vijeće Marija Gorica

Općina Marija Gorica nastavlja potpomagati mlade sa svoga područja

Općina Marija Gorica i u narednom razdoblju nastavlja sa subvencijama mjesečne pokazne karte učenicima srednjih škola i redovitim studentima te s financiranjem produženog boravka učenicima u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici
356184754_1683632262101854_7179311298493381253_n

Općina Marija Gorica i u narednom razdoblju nastavlja sa subvencijama mjesečne pokazne karte učenicima srednjih škola i redovitim studentima te s financiranjem produženog boravka učenicima u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici.

-To već radimo godinama i ovo je samo formalna odluka kojom potvrđujemo našu brigu za djecu i mlade- rekla je načelnica Marica Jančić.

Vijeće je donijelo i odluku o kratkoročnom zaduživanju Općine Marija Gorica radi premošćivanja jaza nastalog zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obveza u projektima koji se financiraju sredstvima Fonda solidarnosti EU. Kredit je planiran u iznosu od 1,2 milijune eura na rok od godinu dana, a vraćat će se sukcesivno.

Vijećnici, ali načelnica Marica Jančić, izrazili su nezadovoljstvo sanacijom prometnica koje su raskopane radi gradnje vodovoda i kanalizacije. Načelnica Jančić zamolila je za strpljenje još nekoliko tjedana, a ona se nada da će svi čimbenici na kraju zajednički osigurati kvalitetnije obnove prometnica. Mišljenja načelnice i dijela mještana nisu jednaka kad je riječ o biciklističkoj stazi od Trstenika do Marije Gorice. Na dijelu prometnice staza je fizički odvojena od prometnice stupićima što dodatno vizualno smanjuje širinu prometnice.

-Sve stručne službe potvrdile su da nema nikakvog utjecaja na sigurnost prometa to što su postavljeni stupići. Dapače, policija traži da ih postavimo cijelom dužinom. Uskoro kreće i proširenje ceste s južne strane pa bi tada cjelokupna slika trebala biti bolja. Uglavnom cesta nije pista i ako se smanji brzina mimoilaženje vozila ne može biti problem jer smo cestu izmjerili cijelom dužinom i nigdje nije uža nego je bila prije gradnje biciklističke staze- zaključila je načelnica.

Usvojen je i prvi rebalans Proračuna Općine Marija Gorica upravo radi iznosa kredita.

Marija Gorica
Politika