Općina Luka sljedeće godine planira uprihoditi oko 10 milijuna kuna

Vijećnici Općine Luka godinu su završili izglasavanjem dva financijska dokumenta. Prvo su usvojili rebalansirani proračun za ovu godinu koji je umanjen 35 posto u odnosu na plan početkom godine. Razlog smanjenju planiranih prihoda za gotovo 4,5 milijuna kuna je nedostatak natječaja planiranih za ovu godinu od fondova i Županije. Naime, sredstva za učešće u projektima se moraju planirati, ali izostankom natječaja projekti se prolongiraju, a time se smanjuje i iznos prihoda.

Proračun za iduću godinu planiran je nešto skromnije nego za ovu godinu i očekuju se prihodi tek nešto manji od 10 milijuna kuna. I tu su sadržani planirani prihodi koji bi trebali stići iz države i Županije.

-Pokrećemo sve snage u realizaciju projekta gradnje nove škole jer mislim da su za to sazreli svi uvjeti. Prije desetak godina nismo uspjeli, ali zajedničkim angažmanom sada bi mogli osigurati sredstva, koja bi trebala iznositi oko 15 milijuna kuna, za gradnju nove školske zgrade- rekao je načelnik Darko Kralj obrazlažući prijedlog proračuna. 

Vladimir Husnjak (HDZ) podržava ideju za gradnju nove škole te preseljenje općinskih službi i udruga u zgradu sadašnje škole jer je rekonstrukcija sadašnje općinske zgrade neisplativa.

-Uz školu svakako iduće godine moramo krenuti u gradnju nogostupa, sanaciju Sukserova mosta i parkirališta na grobljima. To bi trebali biti top projekti naše općine- rekao je Husnjak.

Načelnik Kralj je od aktualnosti istaknuo da je krenula izmjena javne rasvjete novim LED lampama, a sve bi trebalo biti dovršeno najkasnije do sredine siječnja. Projekt vrijedan oko 1,3 milijuna kuna Općina Luka je platila iz vlastitih sredstava, a garancija na novu rasvjetu je osam godina. Za to vrijeme ne bi trebalo biti nikakvih ulaganja u održavanje, a računi za potrošenu električnu energiju trebali bi se prepoloviti.