Općina Brdovec sljedeće će godine imati sedam skupina produženog boravka

Brdovečki vijećnici održali su prvu sjednicu nakon ljetne stanke

Brdovečki vijećnici održali su prvu sjednicu nakon ljetne stanke. Na dnevnom redu bilo je izvješće o stanju Proračuna nakon prvih šest mjeseci, a pokazalo se da situacije nije toliko dramatična koliko se očekivalo i najavljivalo. Prihodi su nešto viši nego prošle godine, iako je prihod od poreza nešto niži.

-Imali smo prihod od naših poduzetnika koji su odlučili graditi na našem području, a veliko priznanje ide i svim poduzetnicima koji su radili, nisu dijelili otkaze i uspješno smo prebrodili ovaj dio krize, rekao je načelnik Općine Brdovec Alen Prelec.

Općinsko vijeće primilo je na znanje i njegovo izvješće o radu prvih šest mjeseci ove godine, a jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se zajedno sa svim općinama zaprešićkog kraja i Gradom Zaprešićem financira gradnja nove plohe za odlagalište otpada u Zaprešiću. Općina Brdovec za taj projekt morat će izdvojiti 1,1 milijun kuna, a dodatni trošak naredne školske godine bit će i sedam skupina produženog boravka.

-Imat ćemo tri skupine u Brdovcu, te po dvije u Šenkovcu i Prigorju brdovečkom. Velik je to teret za naš Proračun, ali sad smo polako došli i do granica s prostorom. Nadam se da više neće biti potreba, ali danas je ovakav vid pomoći zaposlenim roditeljima neminovnost, zaključio je načelnik Prelec.

Sjednica je održana u kino dvorani u Brdovcu kako bi vijećnici imali dovoljno prostora za pridržavanje epidemioloških mjera.