Općina Brdovec donijela proračun za 2021. godinu. Umirovljenicima i nezaposlenima stiže božićnica

Unatoč pandemiji i nepoznanicama koje ta bolest nosi, Općina Brdovec ostala je na optimističnom smjeru i pripremila proračun s nekim važnim projektima

Na 30. sjednici Općinskog vijeća Općine Brdovec usvojen je Proračun Općine Brdovec za iduću godinu, te projekcije za još dvije naredne godine. Unatoč pandemiji i nepoznanicama koje ta bolest nosi, Općina Brdovec ostala je na optimističnom smjeru i pripremila proračun s nekim važnim projektima.

Planirano je da će iduće godine prihodi iznositi 72 milijuna kuna, od čega je gotovo 31 milijun planiran prihodovati od općih prihoda pri čemu su porez i prirez gotovo 27,5 milijuna. Više od 26 milijuna planira se povući iz drugih izvora poput EU odakle se očekuje 19 milijuna, od Županije nešto manje od 2 milijuna i od države malo preko 5 milijuna kuna.

Ove godine i brdovečki umirovljenici te nezaposlene osobe starije od 65 godine dobit će prigodan poklon uoči božićnih blagdana. Popularna „Božićnica“ u iznosu od 100 kuna sjest će im na tekuće račune, a pravo imaju svi koji do 31.12. navršavaju 65 godina i nezaposleni su ili su umirovljenici.

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili i nekoliko tehničkih točaka dnevnog reda poput usklađivanja sa zakonskim promjenama ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Općine Brdovec, preko upravljanja općinskom imovinom do prijenosa vlasništva pojedinih parcela na Hrvatske ceste s ciljem nastavka gradnje južne obilaznice grada Zaprešića.

Na kraju su usvojili i prijedlog povjerenstva za natječaje da zimsko održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina, a što je izvan mogućnosti brdovečkog komunalnog poduzeća, dodjele tvrtki Lončar usluge d.o.o. iz Zdenaca Brdovečkih.