Oni su najbolji učenici sportaši

Županijski školski sportski savez svake godine na dan svetog Nikole održava proglašenje najboljih učenika sportaša te školskih športskih društava za osnovne i srednje škole. Ovogodišnja svečanost proglašenja održana je u Dubravi. 

Najuspješnija sportašica i sportaš srednjih škola su Ana Malec iz Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić- Grada, te Antonio Vrban, prošle školske godine maturant Gimnazije Velika Gorica. Muška rukometna ekipa Srednje strukovne škole Samobor i ženska rukometna ekipa Srednje škole Ivana Šveara iz Ivanić-Grada najbolja su srednjoškolska sportska društva.

Najbolja sportašica osnovnih škola je Nika Kovač iz Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora, te Tara Kuzmec iz Osnovne škole Rugvica koja je bila najbolja u konkurenciji učenica 5. i 6. razreda. David Osmak iz Osnovne škole Bogumila Tonija najbolji je sportaš među osnovnoškolcima, gdje je nagradu primio i Ivan Lindić također polaznik ove škole koji je bio najbolji sportaš 5. i 6. razreda. Nagrade za najbolje ekipe osnovnih škola primili su; atletska ekipa Osnovne škole Bogumila Tonija, rukometna ekipa Osnovne škole Rugvica, atletska ekipa Osnovne škole Sveta Nedelja i šahovska ekipa Osnovne škole Vukovina.

Nagrađena su i najbolja školska sportska društva; ŠSD Bogumilac Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora i ŠSD Mladost Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić- Grada, dok su nagrade za najbolje učenike s posebnim potrebama primili; Ivan Garašić, Tea Prpić, Luka Roviščanec, Jurica Vukelić i Željko Balog.

Jagoda Mrduljaš, Zoran Rajčević, Ivica Herceg i Goran Babić nagrađeni su učitelji tjelesne i zdravstvene kulture, dok je nagradu za životno djelo primio Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Hrvatska
Sport