Oni su dugoselski jubilarci u darivanju krvi

Prigodne zahvalnice za okrugli, jubilarni broj darivanja dobilo je 10 dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Grada Dugo Sela

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo u dugoselskoj Gradskoj vijećnici uručilo je prigodne zahvalnice za 10 dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Grada Dugog Sela za okrugli, jubilarni broj davanja.

-Zbog epidemiološke situacije u Dugom Selu i našim općinama imamo samo prigodne predaje priznanja kako bismo obilježili Dan darivatelja krvi- pojasnila je ravnateljica Gordana Kocaj uputivši riječi zahvale.

Ksenija Golić i Smiljana Drame Pekera dale su krv 35 puta što je ekvivalent muškom darivanju od 50 puta. Priznanje za 50 darivanja dobili su Božo Dokuš, Zdenko Eranović, Davor Miljanović, Siniša Orešić, Goran Tepeš, Josip Špernjak, Vahidin Velagić dok je Duško Agić krv dao 65 puta što je ujedno i njegovo završno darivanje.


U današnja vremena čestitati ljudima koji daruju svoju krv je iznimna čast. Zahvaljujem se svima koji svaki dan misle na druge ljude. Krv je esencija života svakog čovjeka i njeno davanje je ono što čini humanost, mir i dobro na ovom planetu. Nadamo se da će nastaviti i privući druge da to čine- rekao je gradonačelnik Nenad Panian zaželjevši svima puno zdravlja.

Inače, ukupan broj aktivnih darivatelja GDCK-a Dugo Selo u zadnjih pet godina je 961. Od početka ove godine do rujna ostvareno je 11 akcija darivanja krvi, kojima je pristupilo 822 darivatelja, a prikupljeno je 636 doza.