ODMAH UDALJENI – Nedolično ponašanje policijskih službenika

U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu, nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacili su ljagu na policijski poziv zbog čega će poslužiti kao primjer drugima.

Upravo zbog toga, načelnik Policijske uprave zagrebačke danas je iz službe udaljio jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu i to zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje, a koje ponašanje šteti ugledu službe.

-Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke snimio je i na društvenim mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa. Policijska službenica, za razliku od njega, na društvenoj mreži nije objavila video već tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi- stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije, a protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.