ODGOVOR GRADONAČELNIKA: Ova izvršna vlast pokazala jako dobro građanima što zna

Nakon osvrta Kluba vijećnika HDZ-BM365 Stranka rada i solidarnosti u kojem su iznijeli svoj osvrt na jučerašnji sastanak glede prijedloga proračuna za 2020. godinu, svoje viđenje situacije iznio je i gradonačelnik Nenad Panian, koji je u svom priopćenju poručio između ostaloga kako su „priopćenja kojima se služi gospodin Budimir samo nastavak difamiranja rada ove izvršne vlasti“.

-Nerazumijevanje postupka donošenja proračuna, konstantno podmetanje, vrijeđanje i iznošenje neistina postala je redovita praksa Kluba vijećnika HDZa i MB365. Postoji zapisnik sa sinoćnjeg sastanka koji zorno prikazuje pravu istinu. Kao i prvi puta kada smo sazvali sastanak da bi čuli prijedloge druge strane koje bi mogli uvrstiti u proračun, znači sastanak radi prijedloga, čuli smo samo uvrede od strane dvojice nazočnih o gradnji vila i navodnoj krađi. I tada sam napustio sastanak. Nikakvog konkretnog prijedloga nije bilo. I na jučerašnjem sastanku isto tako. U uvodu sam rekao sve. Prijedlozi, pitanja, odgovori. Sve što vas zanima. Po stoti puta sam ponovio da svatko od vijećnika može doći u grad i predložiti isto tako i preko javnog savjetovanja- ističe gradonačelnik Panian.

Jedini konstruktivan za jučerašnjeg sastanka bio je navodi vijećnik Građanske inicijative, Drugo Selo.

-Kratko sam otišao na jedno otvaranje izložbe i vratio se za dvadesetak minuta. Suočio se s bezočnim lažima i uvredama. U vezi spomenika braniteljima. Doista se ne miješam u rad i odlučivanje udruga. Niti mi je to namjera. Nakon vulgarnog ispada Pave Vukelića izašao sam nakon dva sata iz male vijećnice ne vjerujući svojim ušima što čujem. Zanimljiva je intencija predsjednika Gradskog vijeća da unaprijed osudi svako zaduživanje i zaključak da to oni sigurno neće podržati. Već tada je bilo jasno da niti ne namjeravaju pristupiti bilo kakvom dogovoru. A to i nije novost. Svaki puta do sada su izigrali dogovor. Molili smo ih da daju ranije amandmane na zadnji proračun, samo zato da stručne službe provjere mogućnosti u proračunu. Ne, rekli su da nemaju vremena. Da ne kažem o rebalansu, izvještajima gradonačelnika prostornom planu itd,itd. Ništa što ova vlast radi njima nije dobro- navodi dalje gradonačelnik, napominjući kako je tome tako već dvije godine.

-Nismo pisali priopćenja, nismo se spuštali na razinu tko je što napravio ili nije napravio. Mi naše planove radimo po strategiji grada, po našem predizbornom programu i na vlastito zadovoljstvo mogu reći da smo uspjeli. Konstantna uvredljiva priopćenja, iznošenje neistine i dovođenje u zabludu pučanstva nije u našem uzusu ponašanja. Možemo se ne slagati politički, ali namjerno kočiti projekte zbog vlastitih interesa već je na granici morala. Predsjednik gradskog vijeća bi trebao prvo ispitati svoje ponašanje i nepoštivanje poslovnika Gradskog vijeća. Redovito samovoljno izbacuje točke, a na zadnjoj sjednici izbacio je i važne točke prostornog plana i spomenika braniteljima. To doista nije profesionalno. Isto tako i ne dozvoljava pojedinim pročelnicima da na Vijeću govore iako sam ih ja ovlastio. Sjednice vodi kao da je on sam. Ne poštuje odredbu da kada postavlja pitanje siđe i imenuje zamjenika, dozvoljava prekoračenje govora svojih vijećnika, a drugima ni neda da govore. Na posljednjoj sjednici zamolio sam ga da ranije odem sa sjednice. Nije mi dozvolio (to i nije njegova ingerencija). A radilo se o teškoj bolesti djeteta. To doista više nema smisla ni razuma. Daje opomene svima osim svojim vijećnicima, produžuje aktualni sat koliko ga volja- stoji između ostaloga u priopćenju gradonačelnika Nenada Paniana, koji za kraj poručuje kako je ova izvršna vlast pokazala jako dobro građanima što zna.

– Građani ovog grada nisu lutke na koncu i s ponosom mogu prošetati ovim gradom. Nikada nikome nisam uskratio odgovor niti rekao ružnu riječ- za kraj će gradonačelnik.