ODBOR ODLUČIO: Alemki Markotić nagrada “Zagrepčanka godine”

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" na sjednici Odbora za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine predložena za nagradu "Zagrepčanka godine"

Željko Lukunić/PIXSELL

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” na sjednici Odbora za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine predložena za nagradu “Zagrepčanka godine”, a predloženo je i 17 kandidata za Nagradu Grada Zagreba.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik skupštinskog Odbora za javna priznanja HDZ-ov Mislav Herman novinarima je izjavio da je Alemka Markotić na današnjoj sjednici dobila potporu većine članova Odbora. Uz njega su “za”  Alemku Markotić bili i Mario Župan, Dubravka Brezak Stamać, Josip Šestak i Ševko Omerbašić, a suzdržani su bili Renato Petek i Mladenka Pašalić Patarčec.

Herman je rekao da su usuglasili prijedloge oko “Nagrade Grada Zagreba” i nagrade “Zagrepčanka godine” koje će uputiti na sljedeću sjednicu Gradske skupštine koja će se održati 16. ožujka. Obje nagrade dodijelit će se 31. svibnja, na Dan Grada Zagreba.