OD SVETE ANE DO SVETE ANE – Dubravica slavi svoj dan

Općina Dubravica proslavu svoga dana veže uz svetkovinu svete Ane, koja je zaštitnica cijelog kraja. Tim povodom danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća uz nazočnost brojnih gradonačelnika i načelnika, a svečanosti su se odazvali i zamjenica župana Nadica Žužak te saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

Ovakve svečanosti prilika su da se podvuče crta na sve ono što je napravljeno u proteklih godinu dana u kojima je bilo nekoliko značajnih projekata.

-Od posljednje sjednice napravili smo određene iskorake i nadam se da su naši mještani zadovoljni. U proteklih godinu dana modernizirali smo kompletnu javnu rasvjetu, asfaltirali smo Županijsku cestu kroz Bobovec Rozganski, Vinski put zahvaljujući sredstvima dobivenim iz EU fonda. Proširili smo dječji vrtić, tako da više nemamo neupisane djece u vrtić, pomagali smo naše osnovnoškolce te sve ostale vidove društvenog života- rekao je načelnik Marin Štritof te najavio dva vrlo značajna projekta za nadolazeće razdoblje.

-Za nadolazeće razdoblje tu je priprema projektne dokumentacije za budući turistički centar, a dogovoren je početak izgradnje ambulante- najavio je Štritof.

Svako dijete ima mjesto u vrtiću

Upravo ulaganje u najmlađe za koje su prošireni vrtićki kapaciteti ono je što su s veseljem pohvalili svi govornici.

-Svojim prisustvom svi mi odajemo priznanje za rad vodstvu općine na koju svi zajedno možemo biti ponosni. Kada načelnik kaže da svako dijete ima mjesto u vrtiću, onda možemo reći kako vodstvo ove općine voli svoje mjesto i svoje ljude koji ovdje žive. To pokazuju o ostala djela- istaknuo je u ime svih gradonačelnika i načelnika zaprešićki gradonačelnik Željko Turk.

S njim se složila i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, koja je istaknula kako je proširenje vrtića lijepa i pohvalna vijest u ovim vremenima u kojima svi govore o odlascima ljudi i malom broju rođene djece.

Saborski zastupnik Davor Ivo Stier naglasio je kako je očuvanje tradicije ono na što trebamo biti ponosni, a upravo Dubravica koja svoj dan slavi uz blagdan svete Ane to i pokazuje.