Od požara spašena zgrada NK Vatrogasac Zdenci

U organizaciji DVD Zdenci Brdovečki danas je održana pokazna vatrogasna vježba u kojoj su članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva testirali svoje vještine, ali i mještanima pokazali svoje mogućnosti. Taktička vježba osmišljena je s pretpostavkom da je došlo do požara u zgradi NK Vatrogasac Zdenci, a u požaru je bilo unesrećenih osoba koje su ostale u objektu. Članovi DVD-a Zdenci Brdovečki prvi su stigli na mjesto požara i krenuli s obuzdavanjem požara i izvlačenjem unesrećenih, a ubrzo im je u pomoć stigla i postrojba Središnje vatrogasne postrojbe Općine Brdovec DVD Šenkovec s navalnim vozilom.

Vježba je uspješno provedena i ponovno se pokazalo kako su dobrovoljni vatrogasci dobro uvježbani i opremljeni. Ovo je bila i prilika da se pripremi plan sportskog doma u Zdencima koji će vatrogasci arhivirati kod sebe i u datom trenutku, koji vjerojatno neće nikad doći, imati mogućnost znati raspored svih prostorija i za što se koriste.

Zapovjednik DVD-a Zdenci Brdovečki Tomislav Patafta i zapovjednik VZO Brdovec Antonio Radanović zahvalili su vatrogascima na trudu i čestitali im na iskazanim vještinama. Sportski dom u Zdencima i dalje je ostao na svom mjestu, netaknut…