HŽ Infrastruktura

Od ponedjeljka posebna regulacija prometa na pružnoj dionici Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor

Očekuju se kašnjenja
pruga dugo selo križevci Matija Habljak/PIXSELL

U Zagrebu će zbog obnove pružne dionice Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor, kratke, ali jedne od najprometnijih dionica u Hrvatskoj, od 27. ožujka u 8:30 sati do 2. travnja u 18:20 sati promet teći jednim kolosijekom pa se očekuju kašnjenja, priopćila je HŽ Infrastruktura.

Zbog obnove će lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb Glavni kolodvor biti zatvoren za promet između Glavnog i Zapadnog kolodvora.

Popis vlakova koji od 27. ožujka do 2. travnja neće voziti od Glavnog kolodvora prema Zaprešiću, Savskom Marofu i Harmici te obratno, kao i raspored vožnji zamjenskih autobusa dostupan je na webu HŽ Infrastrukture.

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb GK – Savski Marof i obratno pa se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova. Za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.

Između kolodvora tzv. zatvori pruge usklađeni su s dinamikom izvođenja radova i planirani su povremeno, sve do završetka radova, što se očekuje sredinom 2024. godine.

Grad Zagreb
Ostalo