Od petka do nedjelje pojačana kontrola motociklista i mopedista

Na području zagrebačke Policijske uprave od 1. do 3. svibnja provest će se pojačana akcija nadzora motociklista i mopedista radi sprječavanja najtežih prometnih prekršaja

Na području zagrebačke Policijske uprave od 1. do 3. svibnja provest će se pojačana akcija nadzora motociklista i mopedista radi sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Zagrebačka policija priopćila je kako će posebno pratiti prekršaje vezane uz nepropisnu brzinu motocikala, korištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima te valjanost prometne dozvole i je li vozilo registrirano. Osim toga, policija će kontrolirati i upravlja li tko vozilom prije nego što je na to stekao pravo, te upravlja li njime bez odgovarajuće kategorije. Nadzirat će i neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku ispravnost vozila te sve ostale prekršaje u cestovnom prometu.

Policija ističe da će se posebnu pozornost usmjeriti na recidiviste, a u akciji će se koristiti i uređajima za mjerenje razine buke.