Od 19. do 22. svibnja na Bundeku Floraart

Sudjelovat će 180 domaćih i desetak inozemnih izlagača
floraart Borna Filić/PIXSELL

Međunarodna vrtna izložba Floraart ove će se godine održati na zagrebačkom Bundeku od 19. do 22. svibnja, a sudjelovat će 180 domaćih i desetak inozemnih izlagača.

U pripremi je čak 100.000 sadnica, posjetitelji će moći uživati u cvijeću na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora na Bundeku i ulaz je besplatan za sve, poručili su organizatori najvećeg međunarodnog sajma cvijeća u ovom dijelu Europe.

Posebna gošća 56. Floraarta je majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća Kang Yong-Soon, koja će predstaviti Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Centralni događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak, 19. svibnja, kada će se natjecati floristi i iskazati vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20. svibnja na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

-S na to s obzirom na to da je 20. svibnja Svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja- poručili su organizatori.

Također, dodali su, ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu.

 

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska