Na popisu 23 igračice

Obrvan pozvao rukometašice na završno okupljanje: Ovo je prilika da vidimo sve ono što Hrvatska ima

Među nekim poznatima imena na popisu su se većinom našle buduće nade hrvatskog rukometa
ivica obrvan Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Izbornik Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje ženske seniorske reprezentacije na kraju aktualne rukometne sezone.

Na popisu su se našle 23 igračice, i to Lea Zetović, Petra Marinović, Karmela Pokopac, Katja Vuković, Petra Frančić, Lucija Ivanda, Lara Burić, Kala Kosovac, Bruna Zrnić, Elena Popović, Ema Balaško, Veronika Babara, Iva Bule, Tena Petika, Ivana Fratnik, Ana Malec, Andrea Pavković, Tamara Hudoletnjak, Iva Zrilić, Anđela Zagar, Gabriela Gudelj, Hannah Vuljak i Lara Brezenci.

– Odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti, komentirao je izbornik popis koji je većinom sastavljen od mladih igračica i nadodao:

– Dio tih igračica već ima seniorsko iskustvo poput Tene Petika, Lare Burić i Gabriele Gudelj, a dio ćemo testirati i tražiti neka nova rješenja za pozicije, ali i drukčiju igru.

Pred rukometašicama je zahtjevna jesen, a već ove zime čeka ih nastup na Europskom prvenstvu u kojem se Hrvatska našla u skupini s Danskom, Švicarskom i Farskim Otocima. Također, ovo je prilika da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine.

– Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Olimpijskim igrama, zaključio je Obrvan.

Hrvatska
Sport