NOVA KAMPANJA: #ZagrebLovesYou

Turistička zajednica grada Zagreba poziva građane i posjetitelje Zagreba da do 19. svibnja pošalju svoje fotografije uspomena na grad i na druženja, koncerte i događanja, na muzeje, galerije, kazališta, uz #ZagrebLovesYou te postanu dio istoimene kampanje TZGZ
ZagrebLovesYou

Turistička zajednica grada Zagreba poziva građane i posjetitelje Zagreba da do 19. svibnja pošalju svoje fotografije uspomena na grad i na druženja, koncerte i događanja, na muzeje, galerije, kazališta, uz #ZagrebLovesYou te postanu dio istoimene kampanje TZGZ.

Uz spomenute fotografije i film Zagreb Loves You, kampanja se sastoji još od dva elementa – galerije fotografija Zagreba u kojem smo donedavno bezbrižno uživali #DreamNowVisitLater i filma Zagreb. Be There. Again… koji je TZGZ kreirala od postojećih promotivnih filmova kao zahvalu našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali doma.

-U zadnjih gotovo dva mjeseca doista smo imali prilike vidjeti da nismo sami te da naši sugrađani, kao i naši posjetitelji ili oni koji će nam tek doći, vole i osjećaju Zagreb. Stoga smo, putem emotivnog filma Zagreb Loves You, željeli pokazati cijeli spektar osjećaja koje smo proživjeli i, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, htjeli smo prikazati i naš ranjeni, ali opet živ i ponosit Zagreb. U jeku pandemije korona virusa i nakon zagrebačkog potresa, sveobuhvatnom kampanjom #ZagrebLovesYou, željeli bismo ostati u kontaktu sa svima koji su bili u našem gradu, ponijeli iz njega lijepe uspomene te, naravno, sa Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj i izvan nje koji vole Zagreb- izjavila je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Narator u filmu Zagreb Loves You, Rob Reider, američki je peterostruki dobitnik Emmy nagrade za svoje emisije i glazbene skladbe. Iako nikada nije posjetio Zagreb, radom na ovom projektu bio je duboko dirnut, ali istovremeno i oduševljen. Svakako će posjetiti Zagreb čim mu se za to ukaže prilika te je ovom prigodom izjavio: „Prije otprilike 12 godina, u razmaku od dvije godine, izgubio sam brata, kćer i suprugu zbog bolesti. Osjećaj gubitka bio je nevjerojatan. Mogu samo zamisliti gubitak Zagrepčana. No, kako je vrijeme prolazilo, dolazilo je i ozdravljenje. Ponovno sam se oženio, a upravo smo ovaj tjedan moja supruga i ja razgovarali o tome kako zajedno stvaramo nova sjećanja. Pridružujem se Zagrepčanima u molitvama za obnovu grada, oporavak, novi život i nova sjećanja.”

Kampanja traje od 5. do 19. svibnja, a pratite i sudjelujte u njoj na društvenim mrežama TZGZ – FacebookInstagram i Twitter. Spomenute filmove možete pogledati na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST, a fotografije na: www.infozagreb.hr/dreamnowvisitlater.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo