Noć muzeja ove godine u digitalnom izdanju

Posjetitelji će od 18 do 23 sata moći pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova

Dino Stanin/PIXSELL

Za ovogodišnju, 16. Noć muzeja koja će se na temu “Zadaće muzeja u uvjetima kriza” održati online 29. siječnja, prijavio se 171. sudionik, muzejska, baštinska ili obrazovna institucija.

Organizatori kažu kako ih broj prijavljenih sudionika iznimno raduje i potvrđuje opravdanost kreiranja kulturnih sadržaja i komuniciranja tih sadržaja publici i najširoj javnosti i u otežanim uvjetima.

– U okolnostima globalne krize proteklih mjeseci izazvane pandemijom Covida 19, u Hrvatskoj i razornim potresom u Zagrebu, a nedavno u Petrinji, Sisku i Glini, većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, sukladno epidemiološkim mjerama i nakon teških stradanja muzeja u potresu, podsjeća se u najavi.

Tako će i u digitalnoj Noći muzeja, od 18 do 23 sata, posjetitelji moći pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova.