Potvrdio RK Zagreb

Nenad Šoštarić se ne vraća na trenersku klupu Zagreba, Andrija Nikolić vodi momčad do kraja sezone

Šoštarić će se prema uputama liječnika posvetiti trotjednoj rehabilitaciji u toplicama, a nakon toga će djelovati u Rukometnom klubu Zagreb u funkciji šefa struke svih kategorija
Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije uo?i kvalifikacijske utakmice  za EURO2022 Goran Stanzl/PIXSELL

Ovog tjedna rukometaši Zagreba nastavljaju svoj put u EHF Ligi prvaka te će u četvrtak gostovati kod danskog Aalborga u 11. kolu skupine A, a na tom ih susretu ponovno neće voditi trener Nenad Šoštarić.

Zagreb je službeno objavio kako će se trener Šoštarić prema uputama liječnika posvetiti trotjednoj rehabilitaciji u toplicama, a nakon toga će djelovati u rukometnom klubu Zagreb u funkciji šefa struke svih kategorija, s posebnim naglaskom na rad mlađih dobnih skupina. Rukometaše Zagreba tako će do kraja aktualne sezone s klupe voditi trener Andrija Nikolić.

– U studenome sam napravio operaciju leđa, a potom u jednoj privatnoj zagrebačkoj bolnici i rehabilitaciju. Na posljednjem kontrolnom pregledu liječnici su mi rekli dvije važne stvari. Prvo, ne preporučuju mi se putovanja, posebno avionska u kojima bi zbog turbulencije moglo doći do novih problema s leđima. Drugo, propisali su mi obaveznu trotjednu rehabilitaciju u toplicama. Naravno da mi je zdravlje na prvom mjestu i stoga sam odmah obavijestio čelne ljude u klubu o svom stanju, kazao je trener Nenad Šoštarić.

– S vodstvom kluba je dogovoreno da ću po završetku rehabilitacije postati šef svih kategorija. Jedan od mojih zadataka bit će i taj da pomognem kolegi Andriji Nikoliću koji će nastaviti voditi prvu momčad. Primjerice, dok će momčad sada igrati u Aalborgu ja ću pogledati utakmicu našeg sljedećeg suparnika Kolstada i Andrija će po povratku iz Danske imati spremnu moju analizu. Također, radit ću i s mlađim igračima, a u planu je da se napravi i kompletna evaluacija rada omladinskog pogona, zaključio je Nenad Šoštarić.

Grad Zagreb
Sport