Nenad Panian: Vi ste ovaj prostor zaslužili

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je s predstavnicima dugoselskih braniteljskih udruga ugovor o korištenju prostora na Arkusovom trgu. 

Dom hrvatskih branitelja koji je svečano otvoren lani na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti koriste Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata, „Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991“ te Zajednica Udruga „Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991.“ Zagrebačka županija. Svi su se složili kako je ovo veliki i značajan dan za Dugo Selo zbog čega se kod svih sudionika ovog čina moglo vidjeti samo veliko zadovoljstvo i radost.

-Za mene je ovo posebno veseo dan, jer predajemo prostor onima koji su ga i zaslužili. Od svih vas očekujem da zajednički djelujete u cilju zaštite, promocije i jedne sjete, ali i ponosa za sve naše branitelje- izjavio je gradonačelnik Nenad Panian koji je tom prilikom najavio i gradnju spomenika za sve branitelje.

Budući da su udruge oslobođene plaćanja režija, ta sredstva sada će moći usmjeriti na svoje projekte, kojih kako se moglo čuti ima dosta.