NENAD PANIAN, gradonačelnik Dugog Sela: Moj prijedlog je konkretan i jednostavno za dobrobit grada

O aktualnostima u Dugom Selu razgovarali smo s prvi čovjekom Dugog Sela, gradonačelnikom Nenadom Panianom

Nakon višemjesečne stanke, u Dugom Selu održana je 4. sjednica Gradskog vijeća, a više o obimnom dnevnom redu koji se našao pred vijećnicima rekao nam je gradonačelnik Nenad Panian.

– Kreće novi mandat i u njemu je predviđen novi ustroj zbog potrebe modernih gradova za višim kvalifikacijama, drugim odsjecima i brzinom rada na koji dosadašnji ustroj nije mogao utjecati.

Smanjuje se broj pročelnika i gradskih odjela

Tim u svezi uvedena su dva nova odjela te visoka stručna sprema kao kriterij za rad u većini odjela. Također, svi trenutni zaposlenici će ostati zaposleni pri Gradu Dugom Selu, a sistematizacijom rada bit će raspoređeni na mjesta na kojima su bili do sada ili slična, s istim koeficijentom i pravima.

– Zaista je bio potreban Odsjek za EU fondove, gdje smo tanki te Odsjek za poljoprivredu koji će biti samostalan ili u sklopu drugog odsjeka. Uglavnom, ono što nam je dosad nedostajalo, tim će preustrojem biti napravljeno.

Kako je rekao Panian, s dosadašnja četiri pročelnička mjesta ide se na dva te dva velika odjela. Prvi će objediniti komunalni urbanizam, gospodarstvo i financije, dok će drugi spojiti društvene djelatnosti i pravnu službu za rad s gradonačelnikom i Gradskim vijećem.

Pješačka infrastruktura među prioritetima

Još jedna točka bila je vezana za zaduženje Grada Dugog Sela u iznosu od oko 6.8 milijuna kuna.

– Uvidjevši potrebu za nogostupima i što bržim završetkom infrastrukture nakon vodovoda i odvodnje s kanalizacijom i vodnom infrastrukturom, zaključili smo da to moramo što hitnije napraviti. Kada krene obnova Zagreba, sve će cijene poskupjeti, a sada su vrlo povoljne prilike koje ćemo u ovom mandatu vratiti, objasnio je Panian i nadodao da se Grad ima pravo zadužiti 18.5 milijuna kuna.

Nogostupi će se graditi, navodi Panian, u ulicama Ivana Gorana Kovačića, Šaškovečkoj, Ostrni i Leprovici, Huzanićevoj i Rugvičkoj, dok je Domobranska predviđena sljedeće godine po završetku radova na županijskim cestama.

– Sve ćemo ulice objediniti u jedan mega projekt da završimo i s tim poslovima.

Gradi se Poduzetnički inkubator, zamašnjak razvoja

Uz sve navedeno, tu je i rebalans proračuna kojim će se nadoknaditi razlika javne nabave kako bi se projekti priveli kraju, a kao najvažniju točku dnevnog reda, Panian je istaknuo onu vezanu uz Poduzetničku zonu.

– Napokon smo nakon mnogo godina uspjeli objediniti i privesti svrsi Poduzetničku zonu, tih 100 tisuća kvadrata koji nam godinama stoje prazni. Dobili smo šest-sedam ponuda za kupnju zemljišta, pa smo odlučili provesti prodaju po parcelama uz jediničnu cijenu od 106 kuna. Tu smo predvidjeli jednu zonu od 5 000 kvadrata za Poduzetnički inkubator koji će biti početak razvoja poduzetništva u Dugom Selu preko inicijative Grada.

– Moj prijedlog je konkretan i jednostavno za dobrobit grada Dugog Sela, zaključio je Panian.