Nenad Jakšić predsjednik Općinskog vijeća Rugvica: Siguran sam da ćemo imati uspješnu suradnju

Novim sazivom Općinskog vijeća Rugvice predsjedat će Nenad Jakšić (HDZ), koji je u proteklom mandatu obnašao dužnost zamjenika općinskog načelnika

Novim sazivom Općinskog vijeća Rugvice predsjedat će Nenad Jakšić (HDZ), koji je u proteklom mandatu obnašao dužnost zamjenika općinskog načelnika. Jakšić je izabran većinom glasova, kao i njegova dva zamjenika Emil Majstorović i Ana Munić.

-Često predsjednici znaju reći nadam se da će ovo biti jedna uspješna suradnja, no ja ću biti slobodan reći pa reći, ne nadam se nego sam siguran da ćemo imati uspješnu suradnju. Ovo danas nije nikakav novi početak, već je to nastavak kvalitetnog i konturiranog rada koji traje već šest godina, a pred nama je sada period od nove četiri godine. S ponosom mogu reći kako će to biti deset godina vrlo kvalitetnog rada u našoj općini- kazao je novoizabrani predsjednik Vijeća Nenad Jakšić, koji vjeruje kako će predstavnička i izvršna vlast djelovati kao jedna cjelina.

-Sve ono što mi ovdje donesemo su stvari kojima želimo unaprijediti život, rad izgled naše Rugvice. Nije nikakva floskula da mi ovo radimo za našu djecu, jer mi sve to zaista radimo za njih- zaključio je Jakšić, kojem je na izboru čestitao i načelnik Mato Čičak.

-Drage vijećnice i vijećnici čestitam vam na izboru u Općinsko vijeće. Ono što vam mogu obećati je puno komunikacije i razgovara, stoga Vas pozivam na konzultacije kod mene. Nadam se da ćemo se zajedno boriti za boljitak naše općine- kazao je načelnik Čičak.

U novom sazivu Vijeća umjesto dosadašnjih 15 vijećnika sjedit će njih 13. Apsolutnu većinu s 9 mandata ima HDZ iz čijih su redova u Vijeće ušli; Nenad Jakšić, Emil Majstorović, Ivana Jakovljević, Ilija Ravlić, Ana Munić, Velimir Krznar, Tea Kolčić, Tomislav Mayer Kralj te Violeta Molnar, koja je ušla umjesto načelnika Mate Čička. Po dva vijećnika u Vijeću imaju lista HSS-SDP ispred koje će u Vijeću sjediti Željko Vojković i Ivica Legin te Domovinski pokret čiji su vijećnici Ruža Miletić i Ivica Gavran.