Naplatio kaznu i novac zadržao za sebe. Kolege ga prijavile USKOKU

Kako bi prikrio uzimanje novca, sumnja se da je policajac naknadno ispunio potvrdu o naplaćenoj kazni u koju je upisao netočne podatke

Zagrebačka policija prijavila je svog prometnog kolegu koji je osumnjičen da je početkom rujna na Karlovačkoj cesti vozačici Mercedesa naplatio kaznu i zadržao primljeni novac.

Policija je izvijestila da je prometnik 8. rujna oko 8,25 sati u Pavučnjaku zaustavio vozačicu Mercedesa zagrebačkih oznaka i rekao da je počinila prekršaj za koji je predviđena novčana kazna. Nakon što joj je predložio da odmah može platiti umanjeni iznos, vozačica mu je dala novac koji je zadržao bez evidentiranja prekršaja i izdavanja potvrde o naplaćenoj kazni.

Kako bi prikrio uzimanje novca, sumnja se da je policajac naknadno ispunio potvrdu o naplaćenoj kazni u koju je upisao netočne podatke.

U policiji kažu da su korumpiranog kolegu prijavili Uskoku. Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke udaljen je iz službe “zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti” pa ga očekuje i disciplinski postupak.