Nakon povećanja cijene autobusnih karata, javio se novi problem javnog prijevoza u općinama zaprešićkog kraja

Uslijed povećanja cijene voznih karata i smanjenja broja linija od 29. siječnja od strane Meštrović prijevoza d.o.o. na području Općina koje gravitiraju prema Zaprešiću javila se velika problematika. Općina Marija Gorica reagirala je te poručuje kako se na rješavanju ovog problema radi. 

-Zagrebačka županija i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdali su dozvole za obavljanje prijevoza putnika na našem području i području susjednih općina te su isti ovlašteni na ukidanje i dodjele dozvola novom prijevozniku. Općina Marija Gorica, zajedno s okolnim općinama na čijem području Meštrović prijevoz d.o.o. vrši uslugu prijevoza putnika, pokušava na sve načine upoznati nadležne institucije o našem problemu i pronalasku rješenja za vas, mještane Općine Marija Gorica, kao korisnike usluge prijevoza putnika- poručuju iz Marija Gorice.

Inače, Meštrović prijevoz koji obavlja usluge prijevoza u općinama zaprešićkog kraja bez ikakvog prijašnjeg upozorenja i najava, početkom 2018. godine povećao je cijenu voznih karate te ukinuo određene autobusne linije.

-Kao alternativu za zadržavanje dosadašnjih cijena i postojećih linija tražio je od Općine Marija Gorica dodatno sufinanciranje javnog prijevoza u godišnjem iznosu od 544.262 kuna bez PDV-a. Općina Marija Gorica nije u mogućnosti osigurati navedeni iznos u svom proračunu- navode dalje iz Općine koja iz svog proračuna s 250 kuna mjesečno subvencionira prijevoz učenika i studenata, a isto tako pomaže se i prijevoz osoba starijih od 65 godina.

Do sada su već održana dva sastanka svih čelnika susjednih općina i gradova te župana Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, upravo na temu javnog prijevoza na području ovih općina i gradova. Kako bi se mještanima izašlo u susret župani Stjepan Kožić i Željko Kolar pokrenuli su postupak izrade Studije o troškovima usluge prijevoza, izračuna kilometara te svih potrebnih podataka, na područjima općina na kojima Meštrović prijevoz d.o.o. obavlja uslugu prijevoza putnika, u svrhu objave javnog natječaja za odabir novog prijevoznika.

Budući da se radi o dugotrajnom postupku mještane se poziva na strpljenje i razumijevanje.