Nakon jednogodišnje stanke na Bundek se vraća Floraart

Najveći međunarodni sajam cvijeća u ovom dijelu Europe održat će se od 10. do 16. svibnja
floraart Borna Filić/PIXSELL

Ljubitelji zagrebačke florističke priredbe moći će nakon prošlogodišnje pauze ponovno uživati u Floraartu, najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe, koji će se održati od 10. do 16. svibnja na Bundeku na više od 300.000 četvornih metara. Posjetitelje te vrtne izložbe ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, očekuje više od 200 izlagača.

Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.  Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je održavanje natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća, a važan dio izložbe bit će i edukativni program na otvorenom prostoru kroz predavanja i prezentacije, najavili su organizatori, inače Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska