Nakon izgradnje dječjih igrališta po naseljima, dječje igralište dobiva i DV Crvenkapica

Od strane Ureda za demografiju osigurano 286 tisuća kuna, dok će realizacija cjelokupnog projekta iznositi oko 650 tisuća kuna
DSC_6617

Cilj općinskog vodstva Farkaševca ove je godine bila izgradnja pet dječjih igrališta po naseljima te izgradnja dječjeg igrališta uz Dječji vrtić Crvenkapica. U tu je namjenu iz općinskog proračuna te sredstava dobivenih putem natječaja uloženo više od milijun kuna.

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća, vijećnici su jednoglasno podržali izgradnju dječjeg igrališta uz DV Crvenkapica, za što je od strane Ureda za demografiju osigurano 286 tisuća kuna, dok će realizacija cjelokupnog projekta iznositi oko 650 tisuća kuna.

-Idemo s potpuno novim igralištem koje će proširiti gabarite našeg vrtića, čime će najmlađi dobiti jedan lijep i funkcionalan prostor za provođenje vremena i igre- rekao je načelnik Matija Copak, koji se nada kako će radovi na dječjim igrališta biti gotovi do kraja godine.

Osim toga, na sinoćnjoj sjednici vijećnici su usvojili i rebalans proračuna kojim su planirana sredstva smanjena za 5,7 milijuna kuna, budući da Općina nije prošla na natječaju za adaptaciju Vatrogasnog doma DVD-a Farkaševac.

-Ove smo godine dosta sredstava povukli iz raznih fondova. Puno smo radili na društvenoj infrastrukturi. Također, još uvijek čekamo neke odluke- istaknuo je načelnik.

Izglasavanjem rebalansa proračuna, izglasani su i njegovi pripadajući programi, na što vijećnici nisu imali nikakvih zamjerki.

Na Aktualnom satu povela se rasprava glede rasvjete, jer s obzirom na poskupljenje energenata vijećnike je zanimalo razmišlja li Općina u smjeru gašenja javne rasvjete. Načelnik Matija Copak kazao je kako je pitanje na mjestu, te da su troškovi porasli, a planiranom uštedom gašenja rasvjete može se uštedjeti između 30 i 35 tisuća kuna.

Farkaševac
Hrvatska
Općina
Politika
Zagrebačka županija