Nakon dvije godine vraća se Job Fair, najveći studentski sajam poslova u zemlji

Sajam će se održati 11. i 12. svibnja u Sportskoj dvorani Martinovka
job fair Igor Kralj/PIXSELL

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike, održat će se 11. i 12. svibnja.

Na sajmu, koji se održava nakon dvije godine pauze, predstavit će se više od 130 tvrtki, a očekuje se pet tisuća posjetitelja pa se program, zbog velikog interesa, s hodnika FER-a seli u Sportsku dvoranu Martinovka, dok će se radionice i ove godine održati u prostorijama fakulteta, izvijestili su organizatori.

Studenti će na sajmu moći posjetiti više od 120 štandova, poslušati 24 zanimljiva govora i sudjelovati na 16 radionica.

Career switch, What the tech i Recycled technology – zanimljiva panel rasprava na temu umjetne inteligencije, samo su neke od tema o kojima će biti riječi na pozornici u središtu sajma. Bit će tu i neformalni Hot Talk s vrućim pitanjima na koja će, uz konzumaciju ljutih umaka, odgovarati Luka Drezga Chief Operating Officer agencije za razvoj softvera Ars Futura.

Kako bi se prijavili za sudjelovanje na Job Fairu, studenti moraju predati svoj životopis u bazu životopisa na internetskoj stranici Job Faira te im se dodjeljuje QR kod koji će služiti kao ulaznica za sajam. Isti QR kod služi i kao posjetnica koju će tvrtke prilikom upoznavanja moći skenirati i zabilježiti pojedinog studenta kao favorita.

Neke od tvrtki sudionika su i Amazon, Ericsson Nikola Tesla, INETEC, Trikoder, AVL-AST, Gideon Brothers, Leapbit, Memgraph, mStart, Poslovna inteligencija, SYNTIO, AG04, Altpro, arsfutura, Deegloo, Infigo IS, Infinum, Ingemark, Megatrend, Productive.io, SofaScore, Span, Xylon te mnoge druge.

Osim pronalaska prakse i poslova, studenti imaju mogućnost upoznati potencijalne poslodavce u neformalnoj atmosferi kluba KSET na Loosen Up partyju na kojem će u timovima s predstavnicima tvrtki moći sudjelovati u zabavnim igrama.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska