Nakon dvije godine proslava Praznika rada vratila se u zagrebački Maksimir

Uz grah, građani su se mogli počastiti i štruklama
Tradicionalna podjela graha na Praznika rada u parku Maksimir Tomilsav Miletic/PIXSELL

U zagrebačkom parku Maksimir, od nedjeljnog jutra slavi se 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, građane očekuje bogat glazbeno-zabavni program uz neizostavni grah, ove godine i štrukle, a obratit će im se i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradske vlasti najavile su da će se od 10,30 do 14,30 sati podijeliti 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli.

U Maksimiru, u koji su se proslava i druženje vratili nakon dvije pandemijske godine, zabavni je program počeo u osam sati, jutarnjim razgibavanjem i jogom, slijede nastupi Zagrebačkog orkestra ZET-a, Mješovitog pjevačkog zbora Filozofskog fakulteta Concordia discors i Zlih bubnjara. Na proslavi će nastupiti Zbor Opere i članovi ansambla Drame HNK-a, a u središnjem dijelu programa, Sanja, Marinko i Zec izvodili su najslušanije hitove Novih fosila. Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić posjetitelje će podsjetiti na neke od velikih filmskih glazbenih tema. Program će zaključiti DJ Rea.

Na maloj pozornici, održavat će se mnogobrojne edukativne radionice i nastupi dječjih zborova i plesnih skupina. Tijekom cjelodnevne proslave, Zagrepčane će na više lokacija u parku Maksimir zabavljati Kraljevi ulica.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska