Nakon 49 godina na zgradi Područne škole Kerestinec prva „velika“ obnova

U tijeku je energetska obnova Područne škole Kerestinec koja obuhvaća izvedbu toplinske fasade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete LED tehnologijom, rekonstrukciju radijatorskoga grijanja i prenamjenu kotlovnice s lož ulja na plinsko grijanje. Vrijednost investicije je 2,75 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je bespovratnih 846 tisuća kuna, dok su ostatak, svaki po 954 tisuće kuna, osigurali Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja.

-Ovo je samo jedan od projekata energetske obnove škola na području županije, čijom će se realizacijom osigurati značajna ušteda energenata“- na početnoj konferenciji rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Područnu školu u Kerestincu koja je izgrađena 1970. godine, u pet razrednih odjela, polazi 113 učenika od prvog do četvrtog razreda.

-Od tada do danas na školi su se izvodili manji građevinski radovi, a ovo je sada prva ‘velika’ obnova“- rekla je Anica Magdalenić, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja, čiji je sastavni dio i Područna škola Kerestinec.

Obnova škole, dodala je, trebala bi završiti krajem rujna. Osim njezine energetske obnove, u školi će se urediti i podovi, u svaku će se učionicu ugraditi umivaonik, rekonstruirat će se sanitarni čvorovi, a učionice će dobiti i klima uređaje.

-Ovo je prvi veći projekt za kojega smo povukli sredstva iz EU fondova. On je svojevrsni okidač za nastavak povlačenja europskoga novca. Pokazali smo da to možemo i sada idemo dalje- komentirao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.