Najavljeno povećanje broja korisnika za dostavu toplih obroka iz Dobrog doma u Kosnici

Cilj je da se što manje potrebitih građana zbrinjava u institucijama
Gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je ustanovu Dobri dom u Velikoj Kosnici Robert Anić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je beskućnike i zaposlenike Dobrog doma u Kosnici.

Naime, radnice i radnici Dobrog doma svakodnevno pripremaju oko 3000 toplih obroka za najugroženije građane koji se transportiraju po različitim lokacijama u Zagrebu, u pučku kuhinju u Branimirovu ulicu, po gradskim ustanovama, a dio obroka ide građanima koji su nepokretni, osobama s invaliditetom i starijim građanima.

– Oko 450 ljudi dnevno dobiva tople obroke na svoju kućnu adresu. Radi se uglavnom o starijim građanima i osobama s invaliditetom. Cilj nam je da što više širimo takve izvaninstitucionalne usluge, kako bi se što manje trebalo takve građane zbrinjavati u institucijama, u domovima za starije i nemoćne, kazao je Tomašević te najavio da će nastojati povećati broj korisnika kojima se svakodnevno dostavljaju topli obroci iz Dobrog doma.

Također, od 2010. taj je prostor dodijeljen i Crvenom križu za smještaj beskućnika, u tri paviljona moguć je smještaj oko 150 beskućnika kojima se uz prehranu pružaju druge usluge. S tim u vezi, Tomašević je izvijestio da se u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu provode projekti financirani iz Europske unije, vrijedni oko tri milijuna kuna, s ciljem smanjenja broja beskućnika, kako bi ih se što više uključilo u društvo. Neki od tih projekata završavaju ovih dana pa će Gradski ured uskoro o tome izvijestiti.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo