Najavljeno čak 180 izlagača za ovogodišnji Floraart

55. Međunarodna vrtna izložba održat će se na zagrebačkom Bundeku od 10. do 16. svibnja, a obuhvatit će preko 2000 četvornih metara

Emica Elveđi/PIXSELL

Na ovogodišnjoj 55. Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart, koja će se održati na zagrebačkom Bundeku od 10. do 16. svibnja, sudjelovat će 180 izlagača, bit će zasađeno 125.000 biljaka, a izložba će obuhvatiti preko 2000 četvornih metara.

Obnašateljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare najavila je ovogodišnje glavne aktivnosti. Prvo je 16. međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, a drugo je natjecanje Hrvatski kup florista s nagradom “Stručak”.

Priprema se i edukacija u suradnji sa Zoološkim vrtom  – ove godine tema su zmije koje obitavaju na ovim prostorima. Također će u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti biti izložene instalacije različitih projektanta i arhitekta, a posjetitelje očekuje i glazbeni program na pontonskoj pozornici.

Ove će godine, također biti manji broj prodajnih prostora, kao i izložbeni dio gdje se prodavao nakit i vrtlarski alat, dok je ulaz na Floraart besplatan.