Najavljena daljnja modernizacija vatrogastva na području Dubrave

Vatrogastvo na području Dubrave ima dugu i bogatu tradiciju, o čemu najbolje govori podatak kako je DVD Dubrava osnovano 1893. godine
DSC_6531

Vatrogastvo na području Dubrave ima dugu i bogatu tradiciju, o čemu najbolje govori podatak kako je DVD Dubrava osnovano 1893. godine. Ova godina za dubravske vatrogasce tako je slavljenička, jer se slavi 130 godina rada i djelovanja. Općina Dubrava 2019. godine za potrebe Vatrogasne zajednice Dubrava nabavila je novo vozilo koje je predano DVD-u Zvekovac na korištenje.

A upravo daljnja modernizacija vatrogastva, odnosno nabavka novog vozila bila je jedna od tema vijećničkih pitanja načelniku Tomislavu Okroši.

-Moram reći kako Općina radi po pitanju nabavke novog vozila za naše vatrogasce. Vjerujem kako će i doći do toga. Mi smo kao Općina u stalnom kontaktu s našim vatrogasnim društvima, gdje su u sada u tijeku Skupštine, na koje se odazivamo, kao i na sastanke Vatrogasne zajednice, kojem večeras nazoči direktor Dombre Ante Grizelj. Ono što želim reći je kako mi radimo na privlačenju dodatnih sredstava kako bi što skorije došlo i do realizacije nabavke novog vozila- kazao je načelnik Tomislav Okroša, koji je kao svijetli primjer privlačenja dodatnih sredstava istaknuo DVD Vukšinac koji je lani s uspjehom prošao na natječaju Zagrebačke županije.

-To je po prvi puta da je jedno naše društvo prošlo na nekom natječaju. DVD Vukšinac na taj je način ostvario potporu od 2 tisuće eura na čemu im i ovim putem čestitam- zaključio je temu o vatrogastvu načelnik Okroša.

Dubrava
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija