Nagrađeni najbolji maturanti. Matko Trupinić i Davor Marenić primili nagrade Soljačić i Sakač

Nagrađena su još 42 maturanta koji su postigli izvrsne rezultata na državnoj maturi

Marko Prpić/PIXSELL

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu dodijeljene su nagrade Soljačić i Sakač za najbolje učenike, koji su ostvarili izniman uspjeh na nedavno završenoj državnoj maturi.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojio je Matko Trupinić, učenik XV. gimnazije u Zagrebu, koji ima 100 posto riješen ispit iz matematike i fizike te 91,7 posto riješen ispit iz hrvatskog jezika.

Nagradu Sakač, u iznosu od 5.000 eura, osvojio je Davor Marenić, učenik Srednje škole Tina Ujevića Kutina za 100 posto riješen ispit iz informatike, 95 posto iz matematike te 92 posto iz stranog jezika.

Osim njih, nagrađena su još 42 maturanta koji su postigli izvrsne rezultata na državnoj maturi, polovica kojih je iz gimnazije, a polovica iz strukovnih škola.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uručio je nagrade i čestitao nagrađenima te svim maturantima koji su uspješno položili državnu maturu, pritom izrazivši zadovoljstvo provedenom državnom maturom. Također, dobitnicima su čestitali i osnivači nagrade Soljačić i Sakač – Marin Soljačić i Boris Sakač.