Na zagrebačkom aerodromu pala “mula”, progutala gotovo kilogram kokaina

Brazilka je završila na rendgenskom snimanju na kojem je uočen "veći broj stranih tijela u probavnom traktu" pa joj je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb

PUZ

U zagrebačkoj zračnoj luci uhićena je 28-godišnja Brazilka koja je prije dolaska u Hrvatsku progutala 76 kapsula s ukupno gotovo kilogramom kokaina, izvijestila je policija.

Policija je izvijestila da je 28-godišnjakinja u Zagreb došla letom iz Sao Paula preko Lisabona. Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je završila na rendgenskom snimanju na kojem je uočen “veći broj stranih tijela u probavnom traktu” pa joj je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

– Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu, kažu u policiji.

Dodaju da je cilj unosa kapsula punjenih kokainom bila daljnja preprodaja.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.