NA TRONU: Rukometašice Ivanića prvakinje Hrvatske

U finalnom susretu Ivanićanke su sa 16:14 pobijedile Zamet

Iza kadetske ekipe Ivanića dani su ponosa i slave. Na Završnici prvenstva Hrvatske U16 ekipa pod vodstvom trenera Igora Gajskog otišla je do kraja. U Poreč su došle na mala vrata, skromno i ponizno, no kako je turnir odmicao ekipa je djelovala sve jače i bolje.

Pred naletom razigranih Ivanićanki pala je i Podravka, a u završnom susretu koji je odlučivao o državnim prvakinjama Zamet. Bio je to susret samo za one s najčvršćim živcima. Cijela utakmica svela se u posljednjih 60 sekundi, u kojima je Ivanić bio u brojčanom deficitu, jer je bila isključena Monika Sikaček. Zamet je to iskoristio i poravnao na 14:14, dok je napad Ivanićanki nažalost zaustavila vratnica i utakmica je otišla u lutriju sedmeraca.

Igra živaca je nastavljena. Već u prvoj seriji vratarka Ivanića Iva Cerovečki obranila je udarac i donijela prednost svojoj ekipi, koja je dodatno naplaćena u drugoj seriji u kojoj je vratnica zaustavila udarac Budić, dok je Lešković pogodila za novo veselje na tribinama i terenu, koje je dodatnom obranom pojačala sjajna Cerovečki, nakon čega je moglo započeti veliko slavlje Ivanićanki, jer rukometašice Zameta promašile su i četvrti sedmerac.