Odana počast poginulim braniteljima

Na mostu u Pokupskom obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde
img_20240627_090956.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Dan je hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. Županijske skupština proglasila je ovaj dan Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

U spomen na sve poginule branitelje, ispred spomenika na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom, delegacija Zagrebačke županije predvođena zamjenicima župana Ervinom Kolarecom i Damirom Tomljenovićem te gradonačelnikom Grada Svete Nedelje Dariom Zurovcem, s predstavnicima braniteljskih udruga položila je vijenac i svijeće.

– Nažalost, narav svakog rata podrazumijeva žrtvu, a upravo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća želimo održati živom uspomenu na njihove živote koji su utkani u temelje Lijepe naše, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako će se centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati ove godine u Svetoj Nedelji u subotu, 27. lipnja.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je kako braniteljima treba iskazati čast, cijeniti njihovu žrtvu i pokazati da nam je kao društvu stalo do njih.

Polaganju vijenca nazočio je i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, dok je molitvu predvodio vlč. Franjo Ćuk.

Događanja
Pokupsko
Zagrebačka županija