Na Mirogoju odana počast žrtvama Domovinskog rata

Uz izaslanstvo Grada Zagreba, počast ubijenima i nestalima odala su i izaslanstva saborskog Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka i Hrvatske narodne stranke

Grad Zagreb

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem zapalilo je svijeće i položilo vijence kod  Spomen – obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli i Središnjeg križa na Mirogoju.

– Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, rekao je gradonačelnik Tomašević.
 
Uz gradonačelnika u izaslanstvu Grada bili su i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, zastupnica u Gradskoj skupštini i članovi Odbora za branitelje Daniela Širinić, Svibor Jančić i Tihomir Milovac.
 
Također, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara 1991., uoči 30 obljetnice obilježavanja stradanja toga grada u Domovinskom ratu, odvojeno su odala izaslanstva saborskog Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka i Hrvatske narodne stranke.