Na Mirogoju odana počast poginulim braniteljima u povodu Dana pobjede i obljetnice Oluje

Izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće

Jurica Galoić/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj položili su vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju Mirogoj u povodu Dana pobjede i obljetnice vojne operacije Oluja.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, izaslanstva MORH-a i Hrvatske vojske te OSRH-a položili su vijence na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, na zagrebačkom Mirogoju.

– I danas se s ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, kao i uloge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Oni su odigrali ključnu ulogu u obrani Hrvatske. Mlada hrvatska država je opstala zahvaljujući svojim braniteljima i njihovoj žrtvi u teškim danima Domovinskog rata. Hvala im na tome, poručio je Banožić.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno Tomaševićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomen obilježja “Glas hrvatske žrtve” – Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja te na Krematoriju – Kenotaf, gdje se nalazi Spomen obilježje neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata.