Na glavnom zagrebačkom trgu otvoreno deveto izdanje VegeSajma

Riječ je o jednodnevnome prodajno-izložbenom sajmu u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja "Prijatelji životinja" na kojem će 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske predstaviti prehrambene proizvode biljnog podrijetla i kozmetiku koja nije testirana na životinjama
200623_vegesajam-1 Grad Zagreb

Na Trgu bana Josipa Jelačića do 20 sati otvoren je 9. VegeSajam. Riječ je o jednodnevnome prodajno-izložbenom sajmu u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja “Prijatelji životinja” na kojem će 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske predstaviti prehrambene proizvode biljnog podrijetla i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

– Danas će na glavnome trgu biti degustacija i promocija domaćih proizvođača kako bi bili zdravi, ekološki osviješteni i kako ne bi stradale živote. Ljudi su prepoznali da je veganska hrana, hrana za sve. Mnogi naši sugrađani boluju od bolesti srca i krvnih žila, a biljna prehrana je najbolji lijek za takve probleme, istaknuo je ispred organizatora Luka Oman te objasnio da će se na edukativnom štandu “Prijatelja životinja” moći dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja te očuvanju zdravlja i okoliša.

Osnovni cilj VegeSajma je ponuditi građanima Zagreba, ali i svim posjetiteljima iz drugih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, zdrave i ukusne proizvode te promicati zdravlje, optimizam i poštovanje prema životinjama i planetu.

Događanja je obišao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je ovom prilikom najavio ZeGeVege festival u rujnu, kojem će prethoditi vegetarijanski piknik na Gradskim vrtovima.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska