Muzej suvremene umjetnosti organizira humanitarnu akciju “Kožarić za Petrinju”

Prihodi od ulaznica i donacije skupljaju se za petrinjsku srednju školu

Patrik Macek/PIXSELL

Humanitarna akcija “Kožarić za Petrinju” za Srednju školu Petrinja koja je teško stradala u prošlogodišnjem potresu, održat će se 9. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

U sklopu akcije posjetitelji će se od 11 do 23 sata imati priliku pobliže upoznati s djelom umjetnika porijeklom iz Petrinje Ivana Kožarića, putem niza programa, od vođenih tura njegovom retrospektivom, kreativnih radionica za djecu i mlade, do plesa uz glazbeni DJ program na platou Muzeja. S njima će kroz izložbu prošetati osobe iz domaćeg javnog života i govoriti o ulozi kreativnosti u svakodnevici ili svojem doživljaju Kožarićevih radova.

Akciju organizira MSU, udruga Domino/Fond za druge i Zaklada Solidarna, a prihodi od ulaznica i donacije skupljaju se za petrinjsku srednju školu. Podržat će ju i dobrotvorna inicijativa “Healing Sounds” (PDV Records) koja je okupila domaće producente u dobrotvorni kompilacijski album, od kojega se prihodi doniraju zakladi Solidarna za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na događaju će biti moguće kupiti vinilno izdanje “Healing Sounds” kompilacije te i na taj način doprinijeti u prikupljanju donacija za Petrinju.