Muž silovao suprugu, njegov otac je ponižavao i prijetio

Obojica su završila u pritvoru

Državno odvjetništvo u Karlovcu objavilo je da je pritvoren 35-godišnji muškarac radi silovanja i prijetnje supruzi, te njegov otac (65) za obiteljsko nasilje i prijetnje, a mediji neslužbeno navode da je riječ o ocu i sinu čija se kaznena djela odnose na 26-godišnju suprugu i snahu.

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak počinio kazneno djelo protiv spolne slobode i prijetnju na štetu 26-godišnjakinje i to 15. i 20. lipnja ove godine, ne navode mjesto, već samo da se to zbilo u Ličko-senjskoj županiji.

Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. DORH je predlagao istražni zatvor i zbog “opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, no sudac istrage uvažio je samo prvi pritvorski razlog. Potom je Županijsko državno odvjetništvo najavilo žalbe u odnosu na dio rješenja kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo pak sumnjiči uhićenog 65-godišnjaka da je od 2017. godine do 14. lipnja 2022. u obiteljskoj kući u Udbini “gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu, što se intenziviralo od siječnja 2022. te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti”.

Osim toga, “osnovano se sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. lipnja ove godine prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece”. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.