Muški kata trojac izborio meč za broncu, Boran Berak u repasažu

Danas još nastupaju Jelena Pehar, Ema Sgardelli i Noa Rumenjak
boran berak Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što su jučer na Europskom prvenstvu u karateu u turskom gradu Gaziantepu finale u svojim kategorijama izborili Enes Garibović (-84 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg), a Lucija Lesjak borbu za broncu u kategoriji +68 kg, hrvatski su karatisti danas izborili meč za broncu i jedan repasaž.

Hrvatska muška reprezentacija u katama u sastavu Nikola Solomun, Luka Koščević i Moreno Emanuelle-Pinter izborila je susret za broncu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su treći uz ocjenu 23.26. Ispred njih bili su Italija i Španjolska, a hrvatski su karatisti nadvisili reprezentacije Sjeverne Makedonije i Rumunjske.

– U ovom sastavu krenuli smo prije samo dva mjeseca, što ovom rezultatu daje još veću vrijednost. Jako smo sretni zbog toga. Nadamo se najboljem u nedjeljnom meču protiv Azerbajdžana, tako razmišlja hrvatski kata trojac nakon pothvata u Gaziantepu.

Ženska vrsta (Nika Jukić, Ivana Raguž, Nika Jelen) ostala je na korak do susreta za broncu. U kvalifikacijskoj skupini bile su četvrte, mjesto ispred Srbije, i to s ocjenom 22.86. U drugom krugu su na kraju za 0.2 boda ostali bez dvoboja za brončano odličje. U četvrtfinalnoj skupini zauzele su četvrto mjesto s ocjenom 22.92.

U nastavku pojedinačnih borbi po kategorijama Boran Berak (-67 kg) bio je slobodan u 1. kolu, potom je svladao Mađara Yvesa Martiala Tadissija s 3-1. U izuzetnom teškom ždrijebu Berak nije uspio protiv Dyonisiosa Xenosa izgubivši 1-4, a pošto je Grk izborio finale, Berak će se poslijepodne boriti u repasažu.

Danas još nastupaju Jelena Pehar (-50 kg), Ema Sgardelli (-55 kg) i Noa Rumenjak (-60 kg).

Hrvatska
Sport